συμφωνία συγκατοίκησης

 


- Λοιπόν συντροφάκο και καλημέρα.

Δευτέρα σήμερα και ΕΣΥ αρχίζεις δίαιτα, είπες, για χιλιοστή φορά από όσο ...σε βλέπω.

Σωστά;;;

- καλημέρα (φρόντισε να έχεις ) Λευτεράκη

- Σωστά, ρωτάω;

- Σωστά Λευτεράκη.

- Όμορφα.

Και αφού είναι Δευτέρα και πάμε για μια νέα αρχή, ας κάνουμε και μια νέα αρχή στην σχέση μας.

- Δηλαδή;;;

- Τίποτα το ιδιαίτερο, μην τρομάζεις. Δέκα απλοί κανόνες, συγκατοίκησης.

- Συγκατοίκησης;;;

- Ε ναι, αφού ζούμε μαζί...

- Αυτή δηλαδή είναι η σχέση μας;;;

- Όφουυυυυυ, λοιπόν

1. Καθημερινό βούρτσισμα

Πέντε λεπτάκια θα σου πάρει, έτσι για να αφαιρούνται οι νεκρές τρίχες και μαζί τους η σκόνη και τα αλλεργιογόνα.

Άσε που το συχνό βούρτσισμα αποτρέπει τη δημιουργία τζίβας στο τρίχωμα, εντάξει μας αρέσει η Ρέγκε αλλά μη γίνω και σκύλος Ρασταφάρι.

Επίσης με το συχνό βούρτσισμα, απομακρύνονται τα ενοχλητικά αγκαθάκια (άγανα) που κολλούν στην τρίχα και μπορούν να γίνουν αιτία για δερματίτιδες και ωτίτιδες. Επίσης, βουρτσίζοντας με συχνά, θα μπορείς έγκαιρα να εντοπίσεις παράσιτα και ψύλλους, αν υπάρχουν, θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος μου και θα τονώσει ακόμα περισσότερο και το δεσμό μεταξύ μας, καθώς σε εμάς τα κατοικίδια μας αρέσει να μας περιποιούνται.

2. Καθαρό κρεβάτι

Πάνα και κρεβατάκι μου, θέλω να μοσχοβολάει άρωμα λεβάντας, να είναι πεντακάθαρο, φρέσκο και σένιο.

3. Καθαριότητα μετά τη βόλτα.

Επειδή γουστάρουμε το πέρα δώθε και για να μην αποκτήσω και τίποτα ΄΄ψυχολογικά΄΄, με το που γυρίζουμε, μπιντέ, ολόσωμο. Ξέρεις εσύ, πατουσίτσες, μουσουδίτσα, κλπ κλπ.

4. Σωστή διατροφή

Καλή διατροφή, για να έχουμε σωστό πεπτικό σύστημα, με νιώθεις ε;

Για να μην έχουμε μυρωδίτσες που δε θέμε και για  βοήθεια σε  τυχόν γαστρεντερικά προβλήματα.

5. Στοματική υγιεινή

Επειδή, οκ, βολτάρουμε συχνά, μη τύχη και τίποτα αξιομνημόνευτο στο δρόμο μας και δεν μπορώ να πάω κοντύτερα του κοντά

Θέλω να πω...

...ξέρεις εσύ

Κυρίως όμως και για να ξέρεις, είμαστε  επιρρεπείς στη δημιουργία πλάκας στα δόντια και στις ασθένειες των ούλων όπως και εσείς οι ανθρωπέοι.

Η καθημερινή στοματική υγιεινή πρέπει να ξεκινά από πολύ νωρίς, ώστε το κατοικίδιο σας να μάθει να συνεργάζεται. Προτιμάτε την ξηρά τροφή για να αποφύγετε να κολλήσει η τροφή στα δόντια.

Τέλος, εάν παρατηρήσεις πως έχω άσχημη αναπνοή, αλλαγή στις συνήθειες του φαγητού του, κατάθλιψη, αποχρωματισμένα, στραβά ή σπασμένα δόντια, πρήξιμο ή αιμορραγία στα ούλα θα πρέπει να με πας στον κτηνίατρο.

6. Καθαρισμός αυτιών

Ορισμένα κατοικίδια έχουν φυσικά υγιή, καθαρά αυτιά, ενώ άλλα χρειάζονται τακτικό καθαρισμό αυτιών για να αποφευχθεί η συσσώρευση σκόνης αλλά και υγρασίας που μπορούν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις του αυτιού. Μπορείς και μόνο σου να αξιολογήσεις την κατάστασή τους, κάνοντας απαλά μασάζ στα αυτάκια μου (χιχιχιχι).

Να αποφύγουμε συμπτώματα που σχετίζονται με τις λοιμώξεις του αυτιού και την αποίκηση άλλων περίεργων...

7. Αρωματικό σπρέι

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει από την άνοιξη και μετά τόσο τα έντομα όσο και τα ακάρεα κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Δεν πρόκειται μόνο για την μικρή ενόχληση ή τον κνησμό που μπορεί να προκαλέσει ένα τσίμπημα στον σκύλο μας . Κάποια εξωπαράσιτα προκαλούν πολύ σοβαρές ασθένειες.

8. Θέλω μπαντανίτσα.

Πως φορούσε ο φίλος σου ο Νίκος, ε, θέλω και εγώ, είναι, άποψη ρε παιδί μου, στιλ, αλλά όχι μόνο για αυτό.

Το τριγωνικό αυτό φουλάρι δεν χαρίζει μόνο στιλ, αλλά είναι και χρηστικό. Εντάξει εγώ δεν είμαι σαλιάρης σαν κάτι άλλα σκυλιά,  αλλά βοηθάει εσένα να διατηρείς πιο καθαρά τόσο τον χώρο που κινούμε εγώ όσο και το υπόλοιπο σπίτι.  Επίσης πριν τη βόλτα τις καλοκαιρινές ημέρες, μπορείς να την βρέχεις έτσι ώστε να δροσίζομαι. Ένα έντονο χρώμα θα βοηθήσει στο να αναγνωρίζεις εύκολα ακόμα και από απόσταση, επειδή χμμμ, μεγαλώνεις και...

...αλλά να είμαι εύκολα ορατό και από τους άλλους ανθρώπους.

9. Βακτήρια στο μπολ

Όχι μόνο πρέπει να πλένεις το μπολ με το φαγητό, με ζεστό σαπουνόνερο μετά από κάθε γεύμα ( κάτι που κάνεις έτσι κι αλλιώς), αλλά η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, η FDA, συνιστά επίσης να πλένετε τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι πριν και μετά την επαφή με την τροφή του κατοικίδιου ζώου σας για να απομακρύνετε την πιθανότητα μόλυνσης. Τα υπολείμματα τροφής δημιουργούν μια περιοχή όπου τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν. Μερικά από αυτά τα μικρόβια είναι δυνητικά επικίνδυνα για τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους και μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους αλλά και τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

10. Βόλτες, βόλτες, βόλτες.

- Και δε μου λες ρε Λευτεράκη, για να έχουμε καλό ερώτημα, τι από όλα αυτά εγω δεν κάνω;;;

- Μπαντάνα μου έβαλες ποτέ;;;

- ................@#$@%$##@%$#$#4 !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις